Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gator byggs på Lyviksberget

Annons

Gatujobben beräknas pågå under cirka tre veckor. Man börjar med att gräva ur jord på de tänkta vägsträckorna, ordnar med dränering, lägger i kablar för belysning, lägger på så kallad fiberduk och ovanpå detta krossat berg och längst upp finare krossat material.

- Däremot blir det ingen asfaltering i år. Vid nybyggen vill vi alltid vänta något år så det får sätta sig ordentligt, förklarar Olofsson.

Under vintern hade kommunen personal på plats för att lägga ned ledningar för vatten och avlopp på en sträcka av cirka 300 meter. Arbetena blev mer komplicerade och tidsödande än planerat.

- Det var mycket berg som vi inte väntat oss att finna där. Vi fick i stort sett spränga på hela sträckan där ledningarna skulle läggas.

På grund av dessa extra arbeten så befarar Olofsson att budgeten på 2,7 miljoner kronor inte kommer att hålla. Risken är stor att extra pengar måste skjutas till när slutnotan ska skrivas.

Området som håller på att ställas i ordning kommer preliminärt att bestå av tre industritomter på vardera cirka 5 000 kvadratmeter.

Ända sedan början av 90-talet har kommunen hoppats på att företag utifrån skulle vilja etablera sig på Lyviksberget. Genom att göra i ordning en del av området med ledningar och gator hoppas man att chanserna ökar att något eller några företag slår till och köper en tomt.

Näringslivschefen Jan Björnehaag har tidigare sagt att han gärna ser att större företag inom branscherna elektronik, skor, sport, kläder och möbler etablerar sig på Lyviksberget.

- Men vi har inte fått några signaler om att det skulle vara något på gång, säger Per-Erik Olofsson.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons