Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gastronomipris utdelat

Annons

Syftet med Barken konferens-stipendiet är att få ungdomarna i restaurangprogrammet att tävla i mat, för att utvecklas under gastronomins tecken. Detta är första gången som stipendiet delas ut, och evenemanget kommer att bli årligen återkommande.

Enligt reglerna får kockelever från Smedjebackens restaurangprogram delta, och stipendiet går sedan till en eller flera av de tävlande. Petri Karhukorpi, vd Barken Konferens, hoppas att stipendiet bidrar till att ge eleverna utbildning, erfarenhet och arbete.

- Barken Konferens står för drygt hälften av prissumman, medan sponsorer svarar för det resterande, säger Petri Karhukorpi.

Linn Söderström kom på andra plats för Mildastipendiet för en dryg månad sedan. Söderström, som arbetar på Barken konferens när hon hinner, tilldelades 10 000 kronor för sina insatser.

Fredrik Remes, utnämnd till årets kockelev belönades även han med 10 000 kronor. Vidare är han nu också anställd på Barken konferens fram till januari.

Tobias Allansson skickade in ett bidrag till Mildastipendiet, men kom inte med i tävlingen. Däremot kammade han hem

5 000 kronor och ett set kockknivar, också värda 5 000 kronor.

-Det är en ganska liten peng mot den drivkraft det ger eleverna. Jag hoppas även att södra Dalarna i framtiden kommer att förknippas med gastronomi tack vare detta, säger Petri Karhukorpi.

-Och en vacker dag återvänder nog eleverna till södra Dalarna som stjärnkockar, avslutar han.

TOBIAS HEDSTRÖM

Mer läsning

Annons