Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gaslarm från Grängesvallen

Annons

Ett ammoniakutsläpp från teknikhuset vid bandybanan förorsakade pådrag till Grängesvallen på söndagen. Larmet gick vid 13.20 då en detektor aktiverades av den hälso- och miljöfarliga gas som bildades när vätskan droppade ut ur kylsystemet.

En styrka från Grängesbergs brandkår anlände till platsen inom loppet av några minuter. I samband med händelsen drogs även förstärkningslarm till räddningstjänsten i Ludvika som anslöt en stund senare.

Folk som vistades i den närbelägna serveringen ombads hålla sig undan och några personer kom inte till skada. I övrigt förlöpte insatsen utan dramatik och det seriespel i fotboll som ägde rum i närheten behövde inte avbrytas.

- Vi gick snabbt in med kemdykare och lyckades snabbt lokalisera läckan. Den berodde på att en packning inte höll tätt. Men det var inga stora mängder ammoniak som rann ut, omtalar räddningsledaren Olle Persson.

- Dessutom låg vinden på åt rätt håll så det blev aldrig aktuellt att evakuera några av bostäderna på Björkås.

Små fångster vid fisketävling

Tillslutningen var i vanlig ordning god - både barn och vuxna deltog.

Alla fick napp, men det rörde sig uteslutande om små fångster. 160 fiskar vägde tillsammans 3 460 gram.

I damklassen kom Ruth Lindkvist på första plats med en fisk på 430 gram. Hon följdes av Majken Pettersson med en fisk på 270 gram och Inga Andersson med en fisk på 70 gram.

I herrklassen vann Hans Andersson med en fisk på 600 gram. Han följdes av Eijdor Pettersson med en fisk på 500 gram och Lennart Dahlgren med en fisk på 330 gram.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons