Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gamla uppgifter i ny telekatalog

Annons

Nästa års upplaga av telefonkatalogen Lokaldelen som nyligen kom med posten har fått många att reagera.

-Folk ringer hela tiden. Det verkar vara ovanligt många fel den här gången, säger Anne-Lie Stenberg vid Företagarföreningen LIST som är en av samarbetsparterna till Edsa förlag som ger ut katalogen.

-I flera år har vi försökt få dem att ändra felaktiga uppgifter. I årets katalog blev det äntligen rätt, men för 2007 har gamla felaktiga uppgifter kommit in igen, fortsätter Stenberg.

Förutom att namn och telefonnummer saknas på flera abonnenter i Leksand, så är ett av de grövsta felen att en man som varit död i flera år står som kontaktperson för en organisation. Trots att den uppgiften var rättad i årets upplaga och påpekad flera år tidigare.

- Jag vet inte hur vi ska få ordning på det här, men något måste göras, fortsätter Anne-Lie Stenberg som nu ska kontakta Edsa.

När tidningen pratar med företagets kundtjänst menar de att de eventuella fel som finns i katalogen främst beror på register som inte uppdaterats ordentligt.

-Vi använder oss av Itesco för privatpersoner och Teleadress för företag.

Men hur kan folk som funnits med tidigare bara försvinna ur katalogen?

-Det beror nästan alltid på att de bytt telefonoperatör och den nya operatören slarvat med uppdateringen till oss.

Om man inte har bytt teleoperatör då?

-Vår erfarenhet är att folk ofta har bytt utan att veta om det. Sedan kan det ju alltid bli fel ändå, vilket är tråkigt.

ANNKI HÄLLBERG

Mer läsning

Annons