Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gamla skolan döptes om

Annons

I ett före detta klassrum på övre plan finns en utställning med bilder och föremål som använts i skolan. I det gamla materialrummet har ett skolmuseum inretts.

Ett femtiotal personer följde invigningstalet av Lennart Svensson, journalist och debattör. Han är född i Ingvallsbenning, Karlsgården närmare bestämt, men lämnade bygden 1943 när han som 19-åring sökte arbete i Eskilstuna.

Efter att i talet ha berört sin uppväxt, som skedde under knappa förhållanden, kom Lennart Svensson in på skrönor och skvaller, som han själv uttryckte det. Ett exempel på dessa skrönor berör författaren Martin Koch.

- När en viss Filip From såg Martin Koch på stadens gator med sitt stora, patriarkaliska skägg kunde han inte förstå att mannen var en känd författare.

- Det kan jag inte tänka mig, sade Filip From. Det enda jag vet är att han är så ful att hästarna på Hökartorget skenar när de får syn på honom.

I sin ungdom var Martin Koch en vacker man, känd som en kvinnotjusare, tillade Lennart Svensson som numera bor i Spånga.

JOHAN SEGER

Mer läsning

Annons