Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gamla s-toppar bort

Annons

- Vi måste inse att vi bor i samma kommun och att vi gemensamt måste jobba för den, var vi än bor i kommunen, säger Ann-Gret Olsson, en av de 30 på listan.

En annan s-nyhet för i år är att partiet i år åter kommer att ha ett eget firande av 1 maj. I fjol valde kommunens socialdemokrater att delta i Borlängekollegernas firande.

Det egna firandet kommer att genomföras vid Ängsholns folkpark i Gagnef, där Göran Greider blir huvudtalare.

För musik står comp.hot från Mockfjärd och för estradpoesi står Ingela Wall från Sandviken. Hon har tidigare vunnit lag-SM i "poetry slam" och rappar sina egna texter.

Sju av Björborevyns aktörer avslutar firandet med sketcher och musik.

- Vi hoppas på ett stort firande och en stor manifestation, säger Ann-Gret Olsson.

Vid Arbetarekommunens årsmöte utsågs en delvis ny styrelse: Bo Billborn, ordförande, Ann-Gret Olsson, Fredrik Kvarnström, Karl Hedlund, Carina Tibbling, Bengt-Ola Ryttar och Sven-Inge Persson.

På den gemensamma listan till valet finns 30 namn. Socialdemokraterna har idag 14 av 36 mandat i fullmäktige och här nedan är de 15 första namnen på s-listan:

Bo Billborn, Carina Tibbling, Tommy Brandt, Ann-Gret Olsson, Jan Johansson, Christina Walles-Brynolf, Sven-Inge Persson, Karl Hedlund, Per-Arne Leck, Fredrik Kvarnström, Lennart Welander, Patrik Andersson, Susanne Nellfors, Dan Hallin och Irene Homman.

Bengt-Ola Ryttar och Bo Lindevall återfinns först på plats 25 respektive 26 och bör, med reservation för att de kan bli inkryssade, inte kunna ta plats i det nya fullmäktige.

GÖRAN FAGERLUND

Mer läsning

Annons