Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gamla Apoteket till salu

Annons

Säljare den här gången är lokale företagaren Henry Björn som i veckan uppmärksammades i tidningen för sin generösa "gåva" till Smedjebacken, en fotbollshall för 6,7 miljoner kronor.

Varför ska du sälja?

- Att äga fastigheter känns inte längre intressant för mig. Nu vill jag renodla min verksamhet. Jag har nog med företaget. Tidigare hade jag kontor i huset men det har jag flyttat ner till SWL, säger Björn som nu avslutar sin sidoroll som hyresvärd.

-Men att äga fastigheten har inte varit någon förlustaffär för mig. Allt är uthyrt och det har blivit pengar över, konstaterar han som en tydlig vink till den blivande nya ägaren.

Enligt mäklaren Sören Hansson i Ludvika är det redan en hel del som har hört av sig och visat intresse för den stora byggnadspärlan med vackert läge nära Kolbäcksån och broarna i centrum.

Huset omfattar totalt 350 kvadratmeter lokaler och flera hyresgäster har kontrakt, bland annat ett företag i hälsobranschen.

Fastigheten omfattar 2 295 kvadratmeter tomt i form av grönytor och en asfalterad parkering med gott om bilplatser.

- Det är såväl företagare som privatpersoner som ringer och jag har bokat in visningar. Jag tror att en affär ska kunna vara klar inom de närmaste veckorna framöver, omtalar Hansson.

- 850 000 kronor är ett bra utgångspris för huset är väldigt fint och välhållet. Det är bra standard på kök och sanitet och dessutom har fjärrvärme installerats ganska nyligen.

Att gamla Apoteket, eller huset nummer ett, vid Vasagatan, är en monumental byggnad som "frontar" när man kör över bron in mot Smedjebackens centrum ökar attraktionsvärdet åtskilliga snäpp. Även om det i samband med brobygget för elva år sedan rubbades ut sitt ursprungliga läge betraktas huset som ett påtagligt och värdefullt minne av det gamla Smedjebacken.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons