Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Galningar på väg

Annons

Vad är det som händer på våra vägar? Hastigheten är uppdriven och bilisterna kör som f-n. Jag brukar hålla 90-95 kilometer i timmen på en 90 väg men nyligen roade jag mig med att dra upp hastigheten till 120 kilometer mellan Säter och Avesta. Jag har en större Mercedes Benz, ingen låg kvar bakom. Kan det vara så att man inte tolererar att se bakändan på en Merca?

Nåväl, om man tittar i backspegeln några veckor tillbaka tänker jag på de yngre gentlemännen som på riksväg 80 som med god hastighet brakade in i vajerräcket och slet bort vänster framhjul, en påverkad yngling drar upp hastigheten till över 140 kilometer vid en polisjakt i Mora.

För några veckor sedan körde jag riksväg 70 från Säter mot Borlänge och i höjd med Solvarbo mötte jag en bil i fel körfält. Åkdonet framfördes av en mycket åldrig kvinna.

Jag förklarade att hon åkte mot körriktningen och att hon borde backa tillbaka 100 meter för att vända. Det kunde hon inte och så bar det av och hon mötte en linjebuss.

Jag kontaktade SOS som omgående tog kontakt med trafikradion om situationen.

Vid plåtpoliserna bromsar galningarna in, sedan är det full fart igen. Listan kan göras hur lång som helst på allvarliga olyckor orsakade av huvud- och - vettlösa förare.

Utan att kritisera enskilda polismän så syns inte polisens målade bilar särskilt ofta på vägarna. Ej heller polis på mc eller civila bilar och mc som tidigare fanns på vägarna torde finnas där längre.

Vad tänker myndigheterna göra åt trafikeländet?

BMW

Mer läsning

Annons