Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gala som ger guldkant i tillvaron

Annons

Livskällan arbetar för att ge stöd till äldre och anhörigvårdare i kommunen. De senaste åren har insamlingsstiftelsen arrangerat en underhållningsgala på Rättviksparken. Behållningen från inträde och försäljning går oavkortat till verksamheten. Artister och deltagare ställer upp helt ideellt.

- I fjol blev det i princip fullsatt på parken. Pengar från det har redan förmedlats. Bland annat har alla äldreboenden fått besök av musiker, säger verksamhetsansvariga Elisabeth Hansson.

Tanken är att de insamlade medlen ska komplettera den ordinarie kommunala terapiverksamheten.

- Vi vill att de äldre ska få något utöver vad de kommunala pengarna räcker till. Ge guldkant på tillvaron. Det kan exempelvis handla om en utflykt eller underhållning. De som ansvarar för de äldres vardagsliv kan söka pengar hos oss, säger Hansson.

Årets gala inleds på söndag, julskyltningen. Flera lokala artister, musiker och dansare ställer upp till förmån för de äldre, bland annat Evert Sandin, Klövvilt, Kulturpalatset, Vikarbyns lilla spelmanslag, Emil & Emile och Basiccally the same. Konferencier är George Dieck.

- Vi hoppas att många kommer för att vila benen efter julklappsinköpen, säger Elisabeth Hansson.

MATS LAGGAR

Mer läsning

Annons