Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gahnshag går hem

Annons

I december 2005 blev Jonny Gahnshag pappa. Då föddes sonen Olle som nu hunnit bli fyra månader gammal. Jonny Gahnshag som varit kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd sedan valet 2002 har nu beslutat att ta föräldraledigt med lille Olle och hustrun Sanna.

- Det blir under en relativt begränsad period i maj och juni, men ändå två månader. Att gå hem i höst direkt efter ett val kan bli krångligt. Och den första tiden med barnet är en känsla som många pappor vill dela med mammorna, säger han.

Han ska dela upp ledigheten i tre perioder och kommer att fullfölja budgetarbetet inför 2007. Inför valrörelsen ska han åter finnas i tjänst.

Barbro Ödlund, som varit mycket aktiv i förhandlingsdelegationen men inte synts så mycket utåt, går in i Gahnshags ställe. Ödlund har varit aktiv inom lokalpolitiken de senaste åtta åren. Innan dess var hon fackordförande för SKTF.

- Det är roligt att Barbro tar den här chansen. Hon är en bra profil som varit med mycket under den här mandatperioden.

Barbro Ödlund känner extra starkt för tre frågor. Samverkan med facken, arbetsmiljö och jämlikhet.

- Jag är också handikappkonsulent och som sådan tycker jag att tillgängligheten är jämlikhet. Kommer man exempelvis inte in på en restaurang så är man inte jämlik, säger hon.

Barbro Ödlund tycker att samarbetet med kommunpersonalen fungerar bra och hon är inte rädd för att ge dem rätt när de är kritiska.

- Exempelvis när det gäller kostutredningen. Där har det kommit kritik mot att det inte varit någon samverkan.

Hon ser fram emot uppdraget som tillförordnat kommunalråd under tiden som Gahnshag är ledig, trots att hon kommer att få kliva tillbaka precis när hon börjat bli varm i kläderna.

Men det är inget hon oroar sig för, tvärtom.

- Det ska bli väldigt spännande att få jobba med uppgiften på heltid. Att som lokalpolitiker få bli kommunalråd är det finaste uppdrag man kan få, säger Barbro Ödlund.

MATS NILSSON

Mer läsning

Annons