Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gagnefsbostäder sonderar inför framtida bostadsbyggen

Annons

Det kan byggas fler hyreshus redan i slutet av nästa år - om intresse finns.

Gagnefsbostäder AB:s styrelse beslutade vid sitt senaste sammanträde att än en gång sondera intresset för fler bostäder

Tidningen berättade nyligen om den närmast unika situationen att bara tre av 435 privata och offentligägda lägenheter står outhyrda och att det skulle gå att hyra ut fler om de bara fanns.

För första gången i historien är samtliga av Gagnefsbostäders 354 lägenheter uthyrda. Detta i kontrast till att många kommuner har för många tomma lägenheter och rivit åtskilliga hyreshus på senare år.

I Gagnefs kommun är problemet alltså det motsatta och betydligt mer positivt. Många fler skulle kunna bo i kommunen om det bara fanns bostäder åt alla.

Gagnefsbostäders ordförande Per-Erik Larsson (m) berättar att bolaget planerar informationsmöten om eventuella nybyggen i tre orter.

- Mötena kan bli av redan i slutet av januari. Vi tänker besöka Mockfjärd, Djurås och Gagnef för att sondera intresset innan vi tar beslut om att bygga eller inte bygga, säger han.

I samband med mötena presenteras de nyligen byggda lägenheterna i Skogen, Djurås.

Det kan alltså tänkas att det blir fler liknande byggen. Men Gagnefsbostäders styrelse vill först vara fullständigt säker på att nya lägenheter kan hyras ut.

GÖRAN FAGERLUND

Mer läsning

Annons