Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill slå "soprekordet"

/
  • Sortiment. Åke Wikman konstaterar att butikslokalen nu är minst sagt fylld av

Annons

Hittills i år har Lionsklubbarna genomfört två loppmarknader i lokalen i Bäsna och fått in totalt ungefär 48 000 kronor till olika välgörande ändamål i Gagefs kommun och även ute i världen.

Det är ett hyfsat resultat med tanke på att det som säljs är föremål som annars hamnat på "soptippen".

Sedan några år har nämligen "lejonen" med Åke Wikman i spetsen tagit emot sådant som kommuninvånarna vill bli av med och som kan vara av intresse för andra personer.

- Invånarna är väldigt generösa och numera får vi också mängder av väldigt fina föremål, aktiviteter och kuriosaföremål. Den hjälpen ger oss möjlighet att hjälpa andra människor och att stötta ungdomar och andra, förklarar Åke Wikman, som drog i gång och leder loppisverksamheten.

Loppmarknaderna brukar vara så populära att det långt före utsatt öppningstid är kö utanför butiken i Bäsna.

Den 30 juni gör Lions för första gången ett försök med en loppis kombinerad med en auktion.

- Vi öppnar loppisbutiken klockan nio på morgonen, men efter några timmar, strax före lunch, genomförs en auktion utanför lokalen. Det som då säljs är antikviteter, kuriosa och annat som vi tidigare inte haft till försäljning och som aldrig varit inne i butikslokalen, berättar loppisbasen.

Före auktionen blir det också musikunderhållning utanför butiken och loppisen inne i butiken fortsätter under hela auktionen.

- Vi har fått så mycket gods att vi faktiskt måste bära ut en del för att besökarna ska få plats inne i butiken.

Åke Wikman säger att han kommer att få hjälp av Torbjörn Lindqvist med att auktionera ut föremålen och han avslöjar att han har ett tydligt mål:

- Tidigare har en enskild loppisaktivitet som mest inbringat 32 000 kronor. Det rekordet ska vi överträffa.

Mer läsning

Annons