Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vapenvåldet skrämmer

/
  • Oroliga invånare. – Jag blev alldeles chockad när jag läste vad som hade hänt här i Floda, det känns som rena vilda västern, säger en Flodainvånare. Foto: Maja Berg

Annons

– Så fort det finns narkotika och vapen inblandat blir det väldigt otrevligt. Jag har varit vaken hela natten och känner mig orolig och trodde inte att sådant här kunde hända i lilla Floda, säger en äldre byinvånare.

För ett drygt år sedan bildades Flodapatrullen – en grupp på ett 20-tal personer som önskar samarbeta med polisen vid händelser av det här slaget. Medlemmarna och är besvikna på hur polisen nonchalerat deras erbjudande om hjälp.

– Jag har hört om liknande samarbeten mellan lokalbefolkning och polis i andra kommuner, och det har fungerat oerhört bra. Jag förstår självklart att de inte kan släppa information men vi sitter inne på lokalkunskap som kan hjälpa polisen i deras arbete, säger en av medlemmarna.

– Vid dagens händelse hade vi exempelvis kunnat hålla ett öga på de här personerna under de 40 minuter det tar för polisen att köra i från Borlänge, fortsätter han.

Under morgonen hölls förhör den anhållne 17-åringen som är misstänkt för olaga hot, misshandel och narkotikabrott.

Mer läsning

Annons