Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Utsatta elever drabbas hårt"

Annons

Laget, som jobbar med elever i behov av särskilt stöd, uttrycker frustration och oro för att verksamheten ska omorganiseras och laget reduceras på ett sätt som riskerar att drabba eleverna hårt.

Det är grundskollärarna Katarina Hellström och Ola Hermansson samt assistenten Stefan Lille som i dag arbetar i Lilla gruppen, som tagit över en del av arbetsuppgifterna efter det nedlagda skolteamet.

De konstaterar att när de anställdes hade gruppen tre elever, men att den under det senaste året haft tio inskrivna. Det har inneburit att arbetsbelastningen varit hög, men arbetslagets medlemmar förklarar att de orkat med eftersom de fungerat så bra som lag.

- Till hösten finns planer på att dra ner på personal och förändra verksamheten. Därför vill vi som arbetar med dessa elever berätta hur vi skulle vilja att den förändrades. Vi har under hela året arbetat med och diskuterat kring hur den skulle kunna utvecklas för att på ett bättre sätt kunna möta elevernas behov, heter det i skrivelsen.

- De ekonomiska nedskärningar som görs nu kommer att minska stödet till de elever som behöver det allra mest, befarar laget, som ifrågasätter om det är god hushållning med ekonomiska och mänskliga resurser.

- Vi har elever som gått från att skolka 75 procent av tiden i sin klass till att ha 100-procentig närvaro i Lilla gruppen. Vad ska vi säga till dem och deras föräldrar?

Mer läsning

Annons