Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppgraderad musik på Hagenfesten

/

Annons

Många nyfikna samlades under lördagen till ett traktorperformance av sällan skådat slag- i alla fall i Gagnefs kommun. Ingen visste riktigt säkert i förväg vad som skulle hända, inte ens dirigenten själv, Jan "Exon" Eriksson:

- Det är improviserat, vi har inte direkt övat innan utan dragit lite riktlinjer bara, vem som ska spela när och så, berättar han.

Exon gjorde en snygg entré i en stor gul traktor, höjde skopan, och så var konserten i full gång. Suggestiva gitarrtoner blandades med brummandet av traktormotorerna.

- Vi vill exponera maskinljuden som musik, berättade Marcus Doverud, en av traktorförarna

- Vi som håller på med musik kanske kan höra hur cylindrarna och motorljuden arbetar tillsammans, forsätter han.

Stycket man spelade hade fått namnet "impotens". Sex förare satte ljud i traktorerna, yngst var 13-årige Simon Eriksson. Medverkade gjorde också två elgitarrister: David Stackenäs och Petter Karlsson.

Konserten avslutades med att Exon hoppade ner från sitt dirigent-podie i form av en traktor, gick fram till de andra traktorerna och signalerade till dem att gasa på ännu mer.

- Jättebra, fantastiskt, det bästa på länge, var bara några av de kommentarer som kunde höras ur publikvimlet när konserten var slut.

Nu är det nog många som bär på en och samma undran- hur ska de kunna överträffa detta nästa år?

Mer läsning

Annons