Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två tonårspojkar misstänkta för försök till utpressning och misshandel

Två tonårspojkar misstänks ha utsatt en tredje tonårspojke för försök till utpressning. En av de båda misstänkta står också åtalad för misshandel av målsäganden. Gärningarna ska ha skett under tre dagar i juni i Gagnefs kommun.

Annons

Det hela börjar med att en tonårspojke ska ha försökt pressa målsäganden på pengar. Han misstänks ha sagt att han "skulle ha ihjäl" målsäganden, eller något liknande med samma innebörd. Detta ska han ha sagt för att pressa målsäganden att överföra eller överlämna 300 kronor till den misstänkte. Den tilltalade förnekar utpressningsförsök.

Två tonårspojkar står åtalade för brott i Gagnef mot en tredje tonårspojke. Bild: Kjell Jansson/Arkiv.

Dagen efter det misstänkta utpressningsförsöket ska den andra tilltalade också ha pressat målsäganden genom att uttala "att det skulle bli synd om honom" om han inte gav pengarna till den första tilltalade pojken. Samma person ska dessutom via ett meddelande på Snapchat uttalat hotelser av innebörden att målsäganden skulle skadas om han inte överförde pengar till den förste misstänkte. Denna tonårspojke har erkänt brott.

Efter de misstänkta utpressningsförsöken ska sedan den första av de åtalade tonårspojkarna först ha slagit målsäganden flera gånger i ansiktet och även kastat en longboard - en typ av skateboard - mot honom. Den träffade smalbenet och orsakade målsäganden smärta och blånad. Den tilltalade erkänner att han misshandlat målsäganden.

Utöver förhör med de båda tilltalade och målsäganden har två vittnen hörts. Som bevisning lägger åklagaren fram fotografier på skadorna efter misshandeln och en skärmdump av meddelandet på Snapchat.

Mer läsning

Annons