Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trädgårdens dag hölls i Bäsna

/
  • En av många alléer och miljöer i trädgården.  Foto: Seth Jansson
  • Trädgårdens dag handlar om uppmärksamma människor att trädgårdsarbete inte bara behöver ske på våren.
  • För den som är intresserad av mer sagolika och trolska miljöer är det möjligt att köpa rökmaskiner och små trädgårdstomtar.  Foto: Seth Jansson
  • Det är andra gången Lars och Ally Halvarsson besöker Bäsna Trädgård. Ally har följt varje avsnitt av engelska trädgårdar på teve och gillar att komma till Bäsna.

Annons

Kjell-Åke Östlund driver Bäsna Trädgård och berättar att Trädgårdens dag syftar mycket till att upplysa folk om hösten också är viktig. Det är en bra tid att plantera till nästa år menar han.

- Tanken är att stimulera folk att komma till handelsträdgårdar även på hösten. Är man ambitiös så kan man ha lite evenemang också, säger Kjell-Åke Östlund.

Ally och Lars Halvarsson har sökt sig till trädgården trots att det bara är en vecka sedan sist. Några saker har de fått med sig men mest så vill de vistas i trädgården.

- Jag har tyvärr inga grön fingrar men det är så vackert här, säger Ally Halvarsson.

Det är Marianne Glans och Tommy Engblom som jobbar för dagen. Ljung och Bollkryss säljer bättre nu inför hösten men det som är på allas läppar är de kommande ljuskvällarna om två veckor. 2000 marschaller kommer lysa upp vägen från Ica i byn till trädgården.

- Vi brukar få 500 besökare varje kväll, det är svårt att förstå hur de får plats, säger Tommy Engblom.

Mer läsning

Annons