Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Toppbetyg i Gagnef – för skolan

Skolan i Gagnef får toppbetyg – av eleverna.
Det är i "ämnena" trygghet, delaktighet och lärande som kommunens femte- och åttondeklassare i enkätsvar ger sina skolor höga betyg.
– Vi satsar på utbildade och erfarna lärare, förklarar Gagnefs skolchef Håkan Elfving.

Annons

Skolchef Håkan Elfving är glad över och nöjd med elevernas skolbetyg – i det här fallet betyg på skolan.

Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, en arbetsgivar- och medlemsorganisation för Sveriges kommuner och landsting, publicerar regelbundet "Öppna jämförelser", där brukarna av olika typer av samhällsservice får betygsätta den service de nyttjar.

I dagarna har SKL publicerat årets andra rapport om grundskolan.

Gagnef ligger bra till vid en jämförelse med andra jämförbara kommuner och högt när det handlar om resultatet av de kompletterande elevintervjuerna.

Eleverna i årkurserna 5 och 8 har fått svara på ett antal frågor om skolan och svaren visar att de i stor utsträckning är mycket nöjda med sin arbetsmiljö och med lärarna.

De förklarar – förenklat uttryckt – att de upplever att de är trygga i skolan, att lärarna tror på dem och att lärarna är bra på att förklara hur det går för eleverna i olika ämnen.

I det sammanvägda resultatet har Gagnefs femteklassare gett skolan ett betyg som är så högt att bara tre kommuner i landet har mer nöjda elever.

Åttondeklassarnas betyg är det 21:a högsta i landet.

Resultatet ska ses mot bakgrund av att fler än 210 kommuner deltagit i enkätundersökningen.

– Det är bra att få ett kvitto på att våra elever upplever att de är trygga i skolan, säger skolchef Håkan Elfving.

– Vår satsning på utbildade, erfarna lärare är en följd av skolan förväntar sig mycket av eleverna och därför känns det också väldigt bra att eleverna tycker att skolan och lärarna är bra på att kommunicera hur det går för dem, tillägger han.

Mer läsning

Annons