Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tonårspojke döms för knivhot mot sin sjungande vän – minns inte hotet

En tonårspojke från Gagnefs kommun har dömts för olaga hot och för att ha burit kniv på en plats i hemkommunen. Han hotade en vän att sticka honom med kniven om vännen inte slutade sjunga.
Pojken har erkänt knivinnehavet men uppgett att han varken kan erkänna eller förneka hotet.

Annons

En tonårspojke från Gagnefs kommun har dömts för olaga hot och för att ha burit kniv på en plats i hemkommunen.  Han hotade en vän med kniven i fråga.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Efter 28 års arbetspendling är han nära att ge upp: "Dalatrafik gör det omöjligt att åka buss"

Allt fler dalabilar underkänns vid besiktningen – Här är de 49 vanligaste felen

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

SÅ KÖPER DU PLUS

Tonåringen i fråga är bosatt i Gagnefs kommun. I mitten av november i fjol befann han sig på en plats i Gagnefs kommun, tillsammans med andra ungdomar. En annan tonårspojke har berättat att han stod och sjöng rätt högt när den nu dömde pojken kom fram och bad honom att sluta.

En stund senare sjöng han på nytt, dock betydligt tystare. I samband med detta kom den nu dömde pojken fram, med en kniv i handen, och sade att han skulle sticka honom med kniven om han inte höll tyst. Detta bevittnades även av en annan person.

Målsäganden har sagt att han inte trodde att pojken skulle göra någonting med kniven och att de båda nu är vänner. Han trodde att denne hade en dålig dag vid tillfället.

Den nu dömde pojken har erkänt att han hade kniven på sig men har uppgett att han varken kunde erkänna eller förneka knivhotet. Han har uppgett att han vid tillfället var upprörd efter ett bråk med en annan person och att han fick en blackout när den andre pojken stod och sjöng. Han minns att han gick fram till pojken men minns inte om han hade kniven i handen då.

Falu tingsrätt anser att utredningen visar att pojken gjort sig skyldig till båda brotten och dömer honom för olaga hot samt för brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.

Pojken döms till 20 timmars ungdomstjänst. Dessutom ska han betala 5 000 kronor till pojken som hotades samt 800 kronor till Brottsofferfonden.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Mer läsning

Annons