Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stopp för dagmamman

/
  • Oroliga. Mikael Hedlund och Linda Helsing med sonen Erik, 2 år samt Sofia Blomqvist och Therese Larsson med sin dotter Julia, 3 år, oroar sig för vad som ska hända när dagbarnvårdaren Amelie Bjurelids verksamhet läggs ned.

Annons

— Jag blev uppringd häromkvällen och fick veta att verksamheten ska läggas ner sista juni och fick rådet att börja skola in mina barn på dagis snarast möjligt, säger Sofia Blomqvist som är mycket missnöjd med hur kommunen hanterat kontakten med föräldrarna gällande byte av barnomsorg.

Therese Larssons två barn Julia, 3 år, och Hampus, 6 år, går sedan ett och ett halvt år som dagbarn hos Amelie Bjurelid, något som både barnen och hon stortrivs med. Hon är besviken både över att verksamheten ska läggas ned och, framför allt, över att föräldrarna har informerats så sent.

— Det hade helt klart känts bättre om vi hade fått reda på det i februari-mars, i stället för en vecka innan vi går på semester. Nu vet jag inte om jag måste använda mina semesterdagar till att skola in barnen på dagis, säger hon.

Enligt Håkan Elfving, Barn- och utbildningschef på Gagnefs kommun beror nedläggningen av dagbarnsverksamheten på två saker, dels att Barn- och utbildningsförvaltningen överskrider sin budget, dels att en privat förskola ska öppna i Gagnef, vilket medför att ett antal barn kommer att flytta över dit, något som i sin tur leder till ett minskat behov av kommunal barnomsorg.

— Jag förstår att det här inte är kul för den enskilde men vi ville inte gå ut med någon information innan vi var säkra på hur det skulle bli. Som läget är nu måste vi se över organisationen och försöka komma i balans med budgeten för 2007, säger han och tillägger att Gagnefs kommun genom åren har löst barnomsorgsbehovet och att det är ambitionen även den här gången.

Ärendet kommer att behandlas i ett extrainsatt sammanträde i Barn- och utbildningsnämnden den 18 juni.

Mer läsning

Annons