Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stämning en del av utbudet under julmarknad på gammal gård

Det handlar om stämning.
– Det är därför som vi sedan några år genomför julmarknaden vid Gammelgården, förklarar Mockfjärds Intresseförenings Anna Vacietis.

Annons

Så här stämningsfull kan julmarknaden vid Gammelgården vara.

På lördag – den 3:e december mellan klockan 15 0ch 17 – arrangerar intresseföreningen och Mockfjärds Hembygdsförening den traditionella julmarknaden.

– Miljön vid Gammelgården är som gjord för en marknad av det här slaget och med hjälp av marschaller och eldkorgar lyser vi upp höstmörkret och förstärker stämningen, berättar Anna Vacietis.

I marknadsstånd kommer bland annat hantverk och godsaker att säljas och dessutom blir det kaffeservering och tomtebesök.

– Vi vet att marken vid Gammelgården är ojämn och skulle någon uppleva problem med tillgängligheten så är det bara att höra av sig så gör vi vad vi kan för att hjälpa till.

Butikerna har redan arrangerat en julskyltning – den första på många år – och den genomfördes en vardagskväll och lockade många besökare.

– Vi tar gärna emot synpunkter och önskemål från invånarna om hur vi alla på bästa sätt skapar stämning och högtidskänsla inför julen, säger Anna Vacietis.

Mer läsning

Annons