Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sportlovsutflykt på hästryggen

/

Annons

Totalt har ett 50-tal personer besökt Bodarnas islandshästar under den gångna veckan.

- Det var till och med några Stockholmare här, så vi har haft en del långväga besökare. Men mest har det varit folk från Gagnef och Borlänge, säger Marita Aronsson Andersson.

I fyra år har hon erbjudit turridning i Bodarna, och besökarna är både gamla och unga, nybörjare och inbitna hästentusiaster.

- Det är väl ungefär hälften som är nybörjare. Det går bra även om man inte har ridvana - islandshästarna är lugna och snälla och dessutom små. Folk brukar säga att det åtminstone inte är så långt till marken, om de skulle ramla av, säger Marita Aronsson Andersson.

På gården finns tolv islandshäsatar, varav åtta används i turridningarna. När tidningen besökte gården förberedde sig Carolina Söderström, Isabelle Bäckman och Maja Hamrin på att ge sig ut på en tvåtimmarstur tillsammans med Marita Aronsson Andersson.

Carolina Söderström går på hästgymnasium i Rättvik, och har dessutom en egen islandshäst "på foder". Isabelle är möjligen en något mindre van ryttarinna, även om inte heller hon är någon nybörjare.

- Jag red när jag var yngre, men det har blivit mindre på senare tid.

Ridturerna går ofta genom skogarna kring Bodarna och bort mot Björka. Marita Aronsson Andersson konstaterar att det finns många lämpliga ridstigar i området. Hon berömmer också markägarna i trakten, och konstaterar att det inte är något problem att rida i skog och mark så länge man håller sig till därför lämpade stigar och kommer överens med markägarna.

- Vi har ett väldigt gott samarbete, och köper också allt vårt foder från bonden här i byn.

Johannes Tångeberg

Mer läsning

Annons