Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sport, lek och hälsa på friidrottskolan

/

Annons

- Det är jättekul här, säger en av grabbarna på friidrottskolan och de andra barnen instämmer.

Igår var de på vandring upp till Djurmo Klack. Lite kämpigt var det allt på de brantaste bitarna, men de hade hjälp av lite underhållning längs vägen i form av bingo.

- Vi ska leta upp olika grejer som är till exempel gröna, mjuka eller svarta, berättar Erika Jarefors, 15, en av ledarna på skolan.

Uppe på berget väntade Anne Carlsson med lite färdkost, glass och äpplen. Anne Carlsson är den som håller i friidrottsskolan. Under fem dagar samlas 18 barn mellan sju och elva år och sysslar med olika sporter.

- Sen har vi teori om kost, hälsa och kamratskap också. Det är viktigt att det inte bara blir leka och träna, säger Anne Carlsson.

Barnen har även gått en händelsepromenad, badat och kollat på EM-höjdare på TV. När friidrottsskolan är slut kommer barnen få ett diplom.

Till sin hjälp under dagarna har Anne Carlsson fyra unga ledare som själva sysslar med sport. Anne Carlsson tycker det är viktigt för barnen att träffa lite äldre idrottare för att få inspiration från dem.

- Barnen behöver förebilder, för under tonårstiden är det många som släpper fritdridrotten. Sen är det kul för ledarna också som får förmedla att de kan någonting, säger Anne Carlsson.

Mer läsning

Annons