Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skyddstillsyn väntar efter bilfärd – föraren hade både alkohol och narkotika i blodet

En man från Gagnefs kommun har dömts till skyddstillsyn för grovt rattfylleri samt ringa narkotikabrott efter en bilfärd i hemkommunen i augusti.
Mannen hade 1,7 promille samt spår av narkotika i blodet. Han har erkänt brotten.

Annons

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

De var bäst på högskoleprovet i Dalarna – en provskrivare fick 2,00

Dessa saker är mest populära på Tradera – Presschefen: "Dalarna sticker ut"

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

SÅ KÖPER DU PLUS

Den nu dömde mannen är i 25-årsåldern och bosatt i Gagnefs kommun.

Tidigt på morgonen den 27 augusti i år stoppades mannen när han körde bil på Ernst Hedlunds väg i Gagnef. Han var då berusad och hade 1,7 promille alkohol i blodet. Gränsen för grovt rattfylleri går vid 1,0 promille. Dessutom hade han spår av tetrahydrocannabinol, vilket är narkotikaklassat, i blodet.

En man från Gagnefs kommun har dömts till skyddstillsyn för grovt rattfylleri samt ringa narkotikabrott. Brotten begicks i Gagnef i slutet av augusti i år.Foto: Henrik Montgomery/TT

Mannen har erkänt gärningarna. Falu tingsrätt konstaterar att mannens erkännande samt utredningen i övrigt visar att det står klart att mannen har gjort sig skyldig till brotten. Tingsrätten påpekar även att mannen tidigare fått ett strafföreläggande gällande två fall av ringa narkotikabrott.

Falu tingsrätt dömer mannen för grovt rattfylleri och ringa narkotikabrott. Han döms till skyddstillsyn med den särskilda föreskriften att han ska följa socialförvaltningen fortsatta planering. Dessutom ska han betala 800 kronor till Brottsofferfonden samt betala staten 280 kronor för kostnaden för blodanalysen.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons