Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skola vandaliserad

/
  • Kritiska. – Hoppas att det går att få bort färgen innan barnen som har de här klassrummen kommer tillbaka till skolan, sade Björboungdomarna.
  • Besvikna. Jesper Karlsson, Frida Olsson, Fredrik Gråbo och Patrik Svanström var besvikna över att någon klottrat på ishallen och skolan.

Annons

På måndagsmorgonen rapporterades skadegörelsen till kommunen, som omedelbart polisanmälde klottret.

- Det här är väldigt tråkigt för de elever och den personal som har skolan som sin dagliga arbetsplats, tycker fastighetsskötare Göran Westling.

Han får medhåll av några av de ungdomar som på söndagsmorgonen upptäckte klottret.

- Det kostar pengar att ta bort klottret och de pengarna skulle ha kunnat användas på många bättre sätt, tyckte Jesper Karlsson och Patrik Svanström, som också kunde konstatera att klottrarna på en vägg till ishallen skrivit förklenande omdömen om deras idrottsförening.

- Klottrarna kommer knappast från bygden, fastslog ungdomarna.

Utöver fönster samt trä- och tegelväggar hade klottrarna sprayat färg på bland annat kontakter, stuprör och några plåtytor.

- En del går att tvätta bort, men en del ytor måste målas om. Det kostar tid och pengar, skattebetalarnas pengar, konstaterade Göran Westling, som dock gladde sig åt att bygdens ungdomar tog avstånd från tilltaget och förklarade sig vara beredda att hjälpa till med att tvätta bort färg.

Mer läsning

Annons