Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sista veckan på Kulturkaféet

/
  • Flodamotiv. På Kulturkaféet visas bilder med Flodamotiv ur Anna-Stina Malmborgs (till vänster) privata samling. Else Eriksson, avgående ordförande i Floda-Gagnefs hemslöjdsförening tog initiativet till utställningen.  Foto: Maja Berg
  • Färgprakt. Svampkonsulenten Eva Björklund visar sina vackra sjalar och tyger som hon färgad med svampar.  Foto: Maja Berg

Annons

Else Eriksson, avgående ordförande i Floda-Gagnefs ideella hemslöjdsförening, och Anna-Stina Malmborg, har gemensamt ordnat en utställning med Flodabilder som visas på Hembygdsgårdens Kulturkafé, till och med söndag. Konstnärer som representeras är bland andra Anders Zorn, Ingrid Ruin, som var elev till Zorn, Olof Arborelius och samtliga alster har kopplingar till bygden.

- Vi gjorde en almanacka tillsammans för två år sen med motiv av moderna Flodakonstnärer, och då fick jag se Anna-Stinas fantastiska bildsamling med Flodamotiv och så fick jag idén till den här utställningen, berättar Else.

- Jag sparar på foton och målningar från Floda. Vissa bilder har jag hittat i gamla tidningar från 1800-talet, säger Anna-Stina, som har skänkt Hjort Olars Gård, byggnaden där utställningen visas till Hembygdsföreningen.

- Min mamma kom i från Floda så jag har starka band hit, det är så underbara människor som bor här och miljön och kulturen är så vacker, säger hon.

Under veckan har bjudits på fler kulturaktiviteter, bland annat har svampkonsulenten Eva Björklund visat hur man kan färga tyger med hjälp av svamp och i ladan har det varit loppis.

Totalt har Kulturkaféet haft öppet fem veckor i sommar och drivits på helt ideell basis med hjälp av Kyrkliga syföreningen, Dala-Floda IF:s skidsektion, Hemslöjdsföreningen och Hembygdsföreningen. Avslutningen sker på traditionsenligt med en allsång på söndag, med Margareta Westblad på synt och Harry Wallström på dragspel.

- Vi har haft allsång i fyra år nu och som vanligt blir det välkända sommarsånger, lovar Else.

Mer läsning

Annons