Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samtal om pågående stöld ledde till stor polisinsats – nu åtalas två män misstänkta för grov stöld

Ett samtal från en granne ledde till att två misstänkta tjuvar kunde gripas. Nu åtalas de båda för försök till grov stöld.

Annons

Det var på förmiddagen den 22 februari i år som polisen fick in ett samtal om ett pågående inbrott på en adress utanför Mockfjärd i Gagnefs kommun.

Personen som ringde – en granne – ska ha sett hur två män lastade stöldgods från både garage och boningshus på ett släp kopplat till en fyrhjuling som stod i garaget.

Flera polispatruller ryckte ut till området och efter en stunds sökande kunde man gripa två misstänkta som försökt fly i en personbil.

Nu åtalas de båda – en man i 35-årsåldern och en i 25-årsåldern – vid Falu tingsrätt misstänkta för försök till grov stöld.

Som bevis lägger man fram bland annat förhör med målsägande och två vittnen samt beslagsprotokoll.

Den äldre av männen förnekar brott. Det är dock oklart hur den andra mannen ställer sig till anklagelserna.

Mannen i 35-årsåldern åtalas, utöver försök till grov stöld, även för ringa narkotikabrott, grov olovlig körning samt rattfylleri då han vid tillfället för stölden ska kört personbil utan körkort samt varit påverkad av amfetamin.

Han åtalas dessutom för ytterligare ett fall av ringa narkotikabrott som ska ha begåtts i början av augusti – ett brott som han själv erkänner.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons