Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så föreslås nya resecentrumet bli

/
  • Kommunen ska söka tillstånd för att få sätta upp bevakningskameror vid pendlarparkeringen intill resecentrumet i Djurås.  Foto: Pär Sönnert
  • Illustration: Gagnefs kommun

Annons

Kommunstyrelsen vill att perrongen vid järnvägsstationen i Djurås förlängs. Detta innebär mer än en fördubbling av perrongens längd, från 80 till 170 meter.

- I dagsläget kan bara två vagnar stanna vid perrongen, vilket innebär problem för resenärer som sitter i andra vagnar och ska kliva av i Djurås. Detta är ett sätt att utveckla Djurås som resecentrum, säger Sofia Jarl.

Gagnefs kommun och Region Dalarna lägger 450 000 kronor vardera och EU-medel på de resterande 900 000 kronorna har sökts. Bygget kan stå klart redan nästa år.

- Byggstarten hänger lite på hur det går med vår ansökan av EU-medlet och när pengarna i så fall kommer, säger kommunchefen Bertil Stoltz.

Dessutom vill kommunstyrelsen sätta upp bevakningskameror vid pendlarparkeringen, mellan Lindberghallen och resecentrumet. Detta med anledning av att det har skett skadegörelse på bilar som stått på pendlarparkeringen.

- Det här med bevakningskameror handlar om trygghet. Vi har gett kommunchefen i uppdrag att söka tillstånd för detta och vi har gott hopp om att få tillståndet. Investeringskostnaden bör bli liten, säger Sofia Jarl.

Hur många kameror rör det sig om?

- Förmodligen blir det minst två stycken. Ett resecentrum är inte komplett utan att pendlarna kan känna sig trygga med att parkera sin bil. Det är viktigt att Djurås får ett riktigt resecentrum, säger Sofia Jarl.

Mer läsning

Annons