Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Räddningstjänsten släckte glödbrand i industrilokal: "Rummet utgör en egen brandcell"

Räddningstjänsten släckte en brand på Moelven Dalaträs anläggning i Mockfjärd i Gagnefs kommun. Det handlade om en glödbrand i isoleringen mot betongväggen som skiljer teknikrummet från panncentralen.

Annons
Räddningstjänsten ryckte ut till en industrilokal i Mockfjärd, Gagnefs kommun, där det började brinna vid lunchtid på måndagen.

Räddningstjänsten Dala Mitts kårer i Mockfjärd och Gagnef fick vid 12.30-tiden på måndagen larm om rökutveckling från ett teknikrum intill panncentralen vid Moelven Dalaträ i Mockfjärd.

– Vi har styrkor från Mockfjärd och Gagnef på plats. De håller på att gå in med rökdykare just nu, för att få en klarare bild av läget samt för att undersöka omfattningen av branden. Jag har inga uppgifter om att någon människa ska ha kommit till skada, säger Kent Nilsson, räddningschef i beredskap vid räddningstjänsten Dala Mitt, vid klockan 12.55.

Det visade sig handla om en glödbrand i isoleringen mot betongväggen som skiljer teknikrummet från panncentralen.

- Teknikrummet utgör en egen brandcell så det var aldrig någon större fara, utan vi betraktar det som ett brandtillbud, förklarade Moelven Dalaträs vd Peter Funk när han följde släckningsarbetet.

Räddningstjänsten gick in i byggnaden med rökdykare och tillsammans med brandmän på byggnadens tak kunde de snabbt släcka glödbranden.

Mockfjärdskårens Magnus Kosjanov, som arbetar vid Moelven Dalaträ, var på plats ungefär en minut efter att branden upptäckts och kunde därmed snabbt planera släckningsinsatsen.

– De ekonomiska skadorna är än så länge svåra att överblicka, men jag betraktar dem som ringa. Vi har stängt av värmepumparna, men räknar med att snart åter kunna leverera värme från panncentralen, förklarade Peter Funk vid 13.30-tiden.

Eftersläckning och bevakning beräknas fortsätta under måndagseftermiddagen.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Kartan ovan anger ungefärlig position. Koordinaterna kommer från SOS Alarm.

Mer läsning

Annons