Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Racingteam i Björbo

/
  • Racingteam. Markus Fluch, Tommie Lööf och Simon Reinberth vid sina bilar i samband med samlingen i Björbo.

Annons

I fjol ställde teamet upp med en bil i Junior Touring Car Championship, JTCC, en supporterklass till den nationella tävlingsserien STCC.

Bilen kördes av Roger Eriksson, från Dala-Järna. Han har till i år tagit steget över till STCC och Eljas Motorsport har ersatt honom med tre bilar, som körs av juniorerna Marcus Fluch, Stockholm, Tommie Lööf, Uppsala, och Simon Reinberth, Borlänge.

- Tre unga och lovande förare, som på det här sättet får chansen att utvecklas genom att tävla i hård konkurrens, berättar Fredrik.

Eljas Motorsport driver teamet med sponsorpengar från flera andra företag. På årsbasis omsätter stallet ungefär två miljoner kronor.

- Att just Björbo är vår bas beror på att här finns ett stort motorintresse och två av stallets duktiga mekaniker, Mattias Johansson och Ola Olsson, förklarar Fredrik.

Inför JTCC-premiären på Sturup Raceway under den gångna helgen träffades teammedlemmarna i Björbo för en genomgång och en bilöversyn.

Resultaten under den första deltävlingen var blandade. I det första racet blev Simon fyra, Tommie åtta och Marcus elva. I helgens andra race slutade Tommie sexa, Marcus nia och Simon kraschade.

- En godkänd insats av våra unga förare. Men målsättningen är att vi när säsongen summeras ska ha någon av bilarna med i topp fem, säger Fredrik Eljas.

Mer läsning

Annons