Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Premiär för Konst & Hantverk Gagnef runt

/

Annons

Två av årets alla deltagare i konst & hantverk Gagnef runt är Anders Rundqvist och Christina Kardell som bor i Djurås. Anders håller på med konsthantverk i trä och har bland annat gjort Gagnefshästen.

- Det här är ett bra initiativ och det är bra för bygden, säger Anders Rundqvist om projektet de nu deltar i.

Detta är historiens första konstrunda som anordnas i Gagnef och därmed lite av ett försök. Förutom deltagarna själva är det kulturnämnden, Gagnefs konstförening och Studieförbundet Vuxenskolan som är arrangörer.

Anders häst är målat i rött och gult liksom Gagnefsvapnet. Dessutom har han gjort och gör andra saker i trä som exempelvis speglar, pallar och skyltar.

Christina Kardell arbetar med keramik en trappa ner i huset. Bland annat gör hon bruksgods.

- Det här är ett trevligt sätt att visa upp vad man håller på med, säger Kardell som kombinerar konstnärskapet med ett deltidsjobb inom vården.

På den karta som visar vilka som deltar finns det 26 nedslagspunkter utmärkta. Det är konstnärer, hantverkare och slöjdare runtom i kommunen som har öppet hus i sina verkstäder och ateljéer under under både långfredagen och påskaftonen. Öppet hus pågår mellan klockan 13.00-17.00 båda dagarna. Vägarna till dem är utmärkta med bland annat påskruskor med tygband i rött, gult och blått.

Dessutom deltar alla konstnärer och hantverkare med alster på samlingsutställningen i Ottilia Adelborgmuseet.

Mer läsning

Annons