Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Premiär för Björbobutik

/
  • Nöjd. - Det känns kanonbra, många är här och jag har fått ett jättebra bemötande, säger Åsa Letterbrink om första dagen.
  • Fikasugen. Patrik Svanström gillade både rulltårtan och den nya affären.
  • Nöjd. Astrid Olsson är nöjd att slippa planera sina inköp i förväg.

Annons

Redan på den fulla bilparkeringen framför butikslokalen ringlar köerna till brödförsäljarna långa - premiäryran går inte att ta miste på. Inne i butiken bjuds på kaffe och rulltårta och hyllorna som för bara en knapp vecka sedan gapade tomma dignar nu fulla. Åsa Letterbrink tillstår att det varit bråda dagar:

- Det sista ställdes i ordning i morse, då var vi tio stycken här och mer varor kommer in hela tiden, säger Åsa och berättar att det var viktigt för henne att öppna innan midsommarhelgen eftersom det kommer att ta ett tag innan rutinerna fungerar som det ska eftersom allt, exempelvis kassasystemet, är nytt.

Stämningen hos Björboborna var god och många kom till butiken, vissa för att handla och andra för att fika och beskåda. Gösta Forslund är en av alla Björbobor som nu kan göra sina inköp på orten:

- Det är ett stort lyft för hela byn att butiken öppnat, jag har varit tvungen att åka till Floda och handla, fram och tillbaks är det 1,5 mil, säger han och tillägger att han också är mycket positiv till utbudet av varor:

- När det var Konsum var allt grossiststyrt så leveranserna styrdes från Stockholm, vilket gjorde att det såldes mycket som inte gick hem i byn, mycket färdiglagade produkter som få köpte, säger han och berättar om en nyårshelg då 60 färska krabbor levererades till butiken - alla fick slängas.

Mer läsning

Annons