Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ohälsotalet i Gagnef sjunker

Annons

- Vi fokuserar hela tiden på att hålla sjukfrånvaron nere och det har givit gott resultat, säger kommunalrådet Anders Ahgren (c), och förklarar att kommunen kontinuerligt arbetar med dessa frågor. Han nämner bland annat samarbetet med Korpen och hälsodiplomeringen, som kommunen nyligen mottog, som en bidragande orsak till den minskande sjukfrånvaron.

- Hälsodiplomeringen gäller i två år, så vi kan inte luta oss tillbaka, utan vi måste fortsätta arbeta aktivt även i fortsättningen, säger han.

Sjukfrånvaron inom kommunen var årets första fem månader 6,04 procent - att jämföra med 7,36 procent samma period förra året - och personalchefen på Gagnefs kommun, Gunnar Linnros, ser den positiva utveckligen som ett resultat av åtgärder på många plan.

- Vi har arbetat metodiskt med arbetsmiljöutbildning och vi samarbetar också tätt med försäkringskassan i Borlänge som följer upp de sjukskrivna, bland annat genom att se vilka åtgärder som kan genomföras för att få tillbaks den sjukskrivne till arbetsplatsen på bästa sätt, något jag tror är mycket viktigt.

Mer läsning

Annons