Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mycket folk trots det dåliga vädret

/
  • Grillkol. Siv Strand Persson sålde kol från kolmilan i Kvarna.  Foto: Lovisa Svenn
  • Rymdvarelser. Monica Zetterqvist visade upp sin konst.  Foto: Lovisa Svenn
  • Trivsamt. Vid Gröna caféet kunde besökarna ta en fikapaus under marknaden.  Foto: Lovisa Svenn
  • Folkmyller. Många besökare hade kommit för att gå på marknad.  Foto: Lovisa Svenn

Annons

I det vita tältet bakom gröna caféet hörs Ragge musik, kön för att beställa är inte särskilt lång men det kommer mer folk snart lovar tjejerna i kassan. Inte långt från caféet står Lena Westin som är här för att marknadsföra Hagenfesten som äger rum i Dala-Floda i början av augusti.

- Man kan säga att det framför allt är ett möte mellan landet, staden och kulturen från olika delar av världen. Vi för samman kreativ musik, konst, poesi, och dans. Det är viktigt att förstå att vi alla är konstnärer, säger hon.

Traskar man vidare längs alla stånd möter man Britt-Marie Matsson som höll i pärlvirkningen på folketshus- under onsdagens Komidsommardagar och Siv Strand Persson som säljer den färdiga grillkolen från kolmilan i Kvarna.

Vid en lada längs med byvägen stannar de flesta av besökarna till en extra stund och fascineras av väggen, där man finner en rad intressanta konstverk som är målade av Monica Zetterqvist, 24 år. Där hänger hennes målningar, stora som små, med figurer som likna rymdvarelser med stora huvuden.

- Jag beskriver nog mina målningar som kul, färglada och positiva.

Vanligtvis så brukar jag nog hålla mig till porträtt men det här är något jag började måla efter att ha gått på konstskola i England för två och ett halvt år sedan, säger hon.

Jag tror att de flesta här ifrån känner igen min konst och förhoppningsvis så får jag någon tavla såld idag.

Mer läsning

Annons