Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Missat semesterflyg blir riksdagsfråga

Annons

Riksdagsledamoten Lennart Sacrédeus (KD) har tagit upp fallet med familjen Hedenskog från Mockfjärd som missade sin semesterresa på grund av tågförseningar. Sacrédeus frågar infrastrukturministern Åsa Thorstensson (C) vad hon tänker göra för att resenärer på Dalabanan får korrekt information så att de når sina flyganslutningar i tid.

- Grundläggande är att man ska kunna lita på tåget. Tågresenärerna på Dalabanan bör utifrån en rimlig tidsplanering kunna nå fram i tid till sina flyganslutningar, tycker Sacrédeus.

Han hänvisar till Falu-Kurirens artikel den 22 augusti om familjen Hedenskog som gick miste om semesterresan eftersom tåget blev försenat och SJ, enligt Sacrédeus brast i att ge information till resenärerna.

- Trafikverket ska informera tågbolagen om vad som hänt vid en försening och hur lång tid det beräknas ta att åtgärda för att kunna informera sina passagerare. Enligt SJ ska det normalt gå att hitta en lösning så att resenärerna kommer fram i tid till väntande flyg, med exempelvis taxi, tycker Sacrédeus.

Mer läsning

Annons