Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Måndagen då Bengt i Dala-Floda blev miljonär

På måndagen blev Bengt Eriksson i Dala-Floda miljonär. Men någon större fest tänkte han inte ställa till med.
– Jag är inte så mycket för att fira, säger han till DT.

Annons

Christian "Kicken" Lundqvist har de senaste åren åkt runt och delat ut vinster till vinnare i Postkodlotteriet. Hela måndagen spenderade han i Dala-Floda. Tio personer fick dela på 1 700 000 kronor – dessutom vann en av dem en bil.

– Om jag har ett roligt jobb? Är det kul att leka jultomte? säger Kicken, som stegade in hos Bengt Eriksson med blommor och åtta checkar, värda 5 000 kronor var.

Bengt, som blev helt tagen på sängen, pratade om att kanske byta bil för sina 40 000 kronor. Då plockade Kicken fram guldkuvertet med en check värd en miljon.

– Jag hade ingen aning att jag kunde vinna. Det är klart man hade hoppats, men när man tittar är det mest i Stockholm de vinner. Jag hade faktiskt funderat på att säga upp prenumerationen, berättar Bengt.

Kicken Lundqvist och vinnaren Bengt Eriksson i Dala-Floda, som totalt vann 1 040 000 kronor.

Varför började du köpa lotter?

– Jag tänkte att ska man försöka vinna är Postkodlotteriet bra, för alltid hjälper man någon. De håller ju på med mycket välgörenhet också. Men att jag skulle vinna så här mycket, det kunde jag aldrig tro, säger Bengt Eriksson.

Kicken Lundqvist och hans kamerateam hade en trevlig eftermiddag i Dala-Floda.

– Det här är världens bästa jobb.

Är det alltid så här kul att dela ut pengar?

– Låt mig säga så här: alla är värdiga vinnare eftersom de har köpt lotter. Därför är det alltid kul att dela ut pengar till vinnarna, sen är det klart att det är extra kul när det går till några som har det tufft som barnfamiljer som lever på marginalerna eller personer som gått igenom sjukdomar eller andra tuffa perioder.

Bengt Eriksson, som bara tittat sporadiskt på programmet på sistone, hade gett upp hoppet att vinna.

– Det är sällan det ger något, säger han.

På fredag klockan 19.30 kan du se när Kicken kliver in hos Bengt och flera andra vinnare i Dala-Floda. Och då kommer Bengt Eriksson att sitta bänkad framför tv:n.

– Ja, det får jag allt lov att göra, säger han.

Mer läsning

Annons