Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lockar till andrum

/
  • Deltagarna i konstcirkeln Färg och Form, Sara Eriksson, Gun Eljas, Stig Wiberg och Margareta Gustafsson hoppas att många ska delta i konstprojektet.

Delar av Fänforsområdet förvandlas i sommar till en konstutställning. Björbo är nämligen en av åtta byar i Dalarna, Hälsingland och Gästrikland som deltar i ett konstprojekt, Konst i byn, som fått nära en miljon kronor i projektmedel från Konstfrämjandet och Postkodlotteriet.

Annons

Temat i samtliga byar är andrum och de konstverk som ställs ut ska hämtas från den natur som valts ut som utställningsområdet – i Björbos fall vid Fänforsen. Träd, växter, stenar och annat naturligt material ska inspirera konstintresserade bybor i alla åldrar till att ta fram olika konstverk i området.

– Det handlar om förgänglig konst som står utomhus och det är konst som inte ska kunna köpas och ställas in i ett bankvalv, förklarade projektledaren Hällpetters Maria Bergström när hon presenterade projektet vid ett informationsmöte i Björbo lillkyrka.

Ett 30-tal personer kom till mötet och bland dem märktes deltagarna i konstcirkeln Färg och Form, ledd av Stig Wiberg, som sedan ett par år tillbaka ägnat sig åt att arbeta med bland annat naturmaterial.

Den 15 juni öppnas utställningen. Öppningsdagen är gemensam för samtliga deltagande byar. Det finns således gott om tid för intresserade bybor att låta fantasin flöda kring naturkonstverk som ryms inom begreppet andrum.

Mer läsning

Annons