Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Linné tema på årets Komidsommarfest

/
  • Festfixare. Bakre raden från vänster: Anna-Karin Jobs-Arnberg, Lena Westin, Lars Ljungman, Alf Tangnäs, Matts Arnberg och Sune Bergman. Främre raden från vänster: Karin Gustafsson, Lena Varberg, Eva Björklund, Christina Aarts, och Siv Strand Persson är några av dem som arrangerar den 104:e Komidsommarfesten i Dala-Floda.

Annons

Den traditionella Komidsommarfesten uppmärksammar i år botanikern och mångsysslaren Carl von Linnés 300-årsdag. I hans ära anordnas en mängd arrangemang under hela veckan - och riktiga Linnéentusiaster rekommenderas ett besök på Linnédagen den 6 juli som bjuder på diskussion, dikt och sång. Dagen avslutas med en folkmusikkonsert och dräktkavalkad i Floda kyrka.

Komidsommarfesten i Dala-Floda har firats i över 100 år - ursprungligen ställde man till med fest för att fira att kvinnorna återvände till byn från fäbodarna med korna, den andra veckan i juli.

- Vi tycker det är viktigt att uppmärksamma att det här faktiskt är en unik tradition i floden av alla turistjippon, säger samordnaren av Komidsommarfesten, Alf Tangnäs.

Förutom Linnéaktiviteter blir det bland annat gycklarshow, uppvisning av veterantraktorer, hantverksmarknad, berättarkväll, familjedag och arrangörerna rekommenderar särskilt Komidsommarkonserten i Floda Kyrka den 7 juli, där Sveriges absoluta musikerelit deltar och framför verk av Händel, Mozart, Schubert med flera.

Komidsommarfesten äger rum 1-8 juli.

Mer läsning

Annons