Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ledare som bygger broar

/
  • Älvarnas förening. Tomas Ahlin, Martin Elofsson och Tom Andersson har inlett en framgångsrikt samarbete över föreningsgränserna. Kan älvarna så kan även föreningarna.

Annons

Som vanligt var konkurrensen hård när fritids- och idrottsnämnden skulle utse årets ungdomsledarpristagare.

Den här gången valde nämnden att prisa tre ledare som arbetar tillsammans och som nominerats av både sitt lags spelarråd och av föräldrar till ungdomarna.

Tomas Ahlin från Gagnefs IF Fotboll och Martin Elofsson och Tom Andersson från Djurmo-Sifferbo Fotboll tränar i år 24 tjejer i ett fotbollslag som ska spela i F15 Elit. I fjol ledde de två tjejlag om sammanlagt 36 aktiva tjejer i åldern 14-17 år. Lagen deltog och deltar i seriespel under namnet Team Gagnef och har spelare från både Djurmo-Sifferbo IF och Gagnefs IF.

- Ledarna arbetar hela tiden efter mottot att idrottsutövandet och kamratskapet i laget ska vara roligt på träningar, under matcher och när tjejerna umgås i övrigt. De har banat ny väg för ett utvecklande samarbete mellan de båda föreningarna och deras samarbetsinitiativ bygger broar mellan byar/kommundelar, mellan föreninga och inte minst mellan ungdomar som annars kanske inte skulle lära känna varandra och umgås förrän i högstadiet. heter det i splarrådets och föräldrarnas nomineringsskrivelse.

Ungdomarna och deras föräldrar betonar också att ledarna ser och uppmuntrar varje tjej i kollektivet och att de lyckats skapa en positiv och stimulerande miljö, där tjejerna ständigt utvecklas, både sportsligt och socialt.

Att deras arbete lett till sportsliga framgångar gör inte saken sämre.

Nämnden har också tagit intryck av att ledarna inte enbart fokuserar på det rent idrottsliga, utan även tar upp kostens betydelse och annat som kan vara av betydelse för tjejer i en ålder då många väljer att hoppa av från idrotten.

- Vi hoppas på ett utökat samarbete mellan föreningarna och i hela kommunen. Det skulle innebära att flera talanger skulle kunna stanna kvar och utvecklas i hembygden, säger de tre ledarna, som är glada över att föreningarna inför den kommande säsongen utökar samarbetet inom flickfotbollen.

Priset delas ut i samband med invigningen av Lindberghlln den 2 juni.

Mer läsning

Annons