Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kul skoterdag

Annons

Ett 40-tal funktionshindrade och deras vårdare letade sig på söndagen längs en isig och slingrande skogsbilväg till Södra Tansen där Gagnef skoterklubb väntade med sina mullrande maskiner för att bjuda på en vindlande skotertur i det sköna snölandskapet.

Gagnefs lions hade bullat upp ordentligt och deltagarna mumsade korv och drack kaffe i väntan på sin plats i släden eller på skotersoffan.

– Vi har ordentlig fart på grillen, myser Peo Persson, och snurrar vant korvarna med en rejäl tång.

– Kom och ät nu! manar han, innan korvarna blir kol..!

Stämningen var på topp denna milda söndag och leendena ville aldrig lämna de uppiggade deltagarna när de återvänder till vändplanen efter avslutad tur.

– Det här har blivit en tradition som blir alltmer uppskattad, säger Kajsa Juhlin i främjandet.

– Fler och fler kommer ju mer ryktet sprider sig om hur kul det här är. Alla är fantastiskt hjälpsamma, inte minst grabbarna i skoterklubben, säger Kajsa och kan inte låta bli att smita ifrån röran på vändplanen för att istället få sig en uppfriskande skotervända.

Väl tillbaka ger hon sig genast i kast med att hjälpa till med att bädda ner nästa omgång skoteråkare i slädar och kälkar. De blir ordentligt inbäddade i värmande filtar -det kan behövas, för trots mildvädret så kyler fartvinden när förarna drar på.

Mer läsning

Annons