Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

KOSA slår tillbaka: "Lösa anklagelser och löjliga påhopp"

– Vilka är det som söndrar?
Det undrar KOSA och hävdar att S inte respekterar den överenskommelse som träffats mellan partierna i Gagnefs politiska majoritet.
– För att få sin vilja igenom har S gjort upp med oppositionspartiet C utan att informera de andra majoritetspartierna, skriver KOSA i ett uttalande.

Annons

Lars-Erik Granholm (KOSA) förklarade häromdagen att KOSA efter Patrik Anderssons "övergång" från S till KOSA har lika många röster i fullmäktige som S.

Samtidigt berättade Patrik Anderssion att han delar KOSA:s uppfattning i äldreomsorgsfrågan och alltså är för en uppdelning av det framtida demensboendet.

– Tala om vad ni vill förutom att söndra och härska. Gagnefs kommun behöver en stabil ledning för alla innevånares bästa, inte en samling clowner vars strävan är att skapa kaos, dundrade Ann-Gret Olsson, stark S-kvinna och tidigare bland annat kommunalråd i Gagnef.

Nu går KOSA till motattack:

– Det är helt känt för S och Ann-Gret Olsson vad vi vill; att dela på boendet med ett antal platser i Björbo. Men S tycks med stöd av C vilja överge den västra kommundelen.

KOSA hävdar i uttalandet att "någon annan" beslutat att frångå kommunfullmäktiges beslut i ärendet:

– En utökad politisk styrgrupp hfr beslutat att utreda tre alternativa lokaliseringar, vilket nu inte längre gäller. När vi påpekar detta betraktas det som tjafs eftersom det stör Socialdemokraternas redan fattade beslut. Arbetsgången är således först beslut och sedan utredning på ett sådant sätt att den ger stöd till beslutet.

KOSA säger sig vilja undvika misstag som kan leda till nya fördröjningar och skriver att fram tills fullmäktige fattat beslut har varje parti rätt att komma med förslag som värderas inför beslutet.

Partiet är mycket kritiskt till S och Ann-Gret Olsson:

– S har från dag ett försökt att härska inom majoriteten genom att försöka bestämma själva och inte låta oss i andra partier yppa våra åsikter. Den stående frasen har varit "så här gör vi". Vilka är det då som söndrar?

KOSA anser att för S tycks ändamålen helga medlen och menar att Ann-Gret Olsson "gång på gång gör bort sig med lösa anklagelser och löjliga påhopp".

– Det är inte svårt att använda hennes egna uttryck "clown" när man tänker på vilken björntjänst hon gör politiken och hur hennes utspel spär på politikerföraktet, menar KOSA i ett uttalande som "har varit ute på remiss i partiet".

BAKGRUND/Detta har hänt

Under det senaste sammanträdet med Gagnefs kommunfullmäktige presenterade det nya partiet Kommunal Samling, KOSA, Patrik Andersson som medlem och nominerade och valde honom till en av partiets förtroendeposter.

Patrik Andersson var inför det senaste valet en av Socialdemokraternas kommunalrådskandidater och en av partiets valstrateger. Efter valet lämnade han partiet, men behöll fullmäktigeplatsen.

Mer läsning

Annons