Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jobben och välfärden diskuteras i Mockfjärd

– Vi behöver fler enkla jobb, som öppnar dörren in på arbetsmarknaden för bland andra ungdomar och nyanlända, säger Gagnefs oppositionsråd Fredrik Jarl (C) inför måndagskvällens jobb- och välfärdsdiskussion i Mockfjärd.

Annons

Centerpartiet i Gagnef och Studieförbundet Vuxenskolan arrangerar ikväll, måndagen den 17 oktober, ett öppet möte i OK-stugan i Mockfjärd.

Frågorna som ska avhandlas är "Hur ska företagen överleva utan rätt kompetens och vad betyder det för jobben, vården, skolan och omsorgen?".

Medverkar i mötet, som inleds klockan 18.30, gör Smartsigns Johan Peters, som tilldelats utmärkelsen Årets företagare i Gagnef, och Företagarna Dalarnas regionchef Sohrab Fadai.

– Småföretagen är våra främsta jobbskapare. Genom dem får vi resurser till skola, äldreomsorg och annan viktig kommunal verksamhet. Därför måste vi skapa bästa möjliga förutsättningar för företagen att växa och anställa, säger Gagnefs nyvalde oppositionsråd Fredrik Jarl.

Han hoppas att mötet ska ge nya infallsvinklar som kan användas för att driva en politik som kan öka Gagnefs attraktivitet.

– Om vi ska klara de utmaningar som välfärdssektorn står inför måste vi inse att alla jobb behövs, säger han.

Mer läsning

Annons