Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jenni briljerade med dubbelseger

Jenni Sjöberg vann porträttklassen och den digitala klassen, Rune Eriksson segrade i påsiktsbildklassen och Ragnar Nyberg tog hem bildspelsklassen under Gagnefs Fotoklubbs klubbmästerskap.

Annons

Under klubbens majmöte informerades medlemmarna om den förestående fotoresan till Gotland, dit klubbmedlemmarna åkt för att umgås, utbyta erfarenheter och naturligtvis fotografera.

Jan Johansson från Folkare Fotoklubb besökte majmötet för att redovisa sin och jurykamraten Bror Johanssons bedömning av bidragen till Gagnefsklubbens klubbmästerskap.

Porträttklassen vanns av Jenni Sjöberg före Mats B Jansson och Rune Eriksson.

Hon segrade även i den digitala klassen, här närmast före Peter Reichel och Andreas Gärdsback.

I klassen för påsiktsbilder, alltså vanliga fotoutskrifter, vann Rune Eriksson.

Efter en paus för fika redovisades resultatet i bildspelsklassen, som vanns av Ragnar Nyberg med ett bildspel med titeln "Island rapsodi" med bland annat bilder på natur och fåglar samt från en valsafari.

– För ett lyckat resultat behövs bra bilder, bra ljus med både musik och egna inspelningar, eventuellt någon film samt fina övergångar, konstaterade Jan Johansson och berömde Ragnar Nybergs arbete.

På andra plats kom Peter Reichel med en dokumentär om biodling och trea blev Rune Erikssons "Vinterimpression" med bilder på bland annat lavskrika, fasaner, gråspett och hökuggla.

I Närvarotävlings påsiktsklass vann Erik Böwes före Anne-Marie Perjons och Göran Look. I klassen för projektionsbilder segrade Anders Pärsings före Ragnar Nyberg och Mats B Jansson.

Mer läsning

Annons