Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Information till gode män

Nio gode män för ensamkommande barn i Gagnef har fått information av föreningen Borlängeregionen frivilliga samhällsarbetare.

Annons

Det behövs fler gode män för ensamkommande barn och en grupp gode män i Gagnef har i dagarna fått information in Rälta bystuga.

Borlängeregionen frivilliga samhällsarbetares ordförande Bo Malmberg och sekreterare Seija Lorentzon gav deltagarna en inblick i hur föreningen är organiserad i huvudorganisationen Riksförbundet Frivilliga samhällsarbetare, RFS, och vilken roll föreningen har i samhället.

De informerades om försäkringsskydd som kan tecknas frivilligt och om en olycksfallsförsäkring som ingår i medlemsavgiften. Mötet avslutades med en frågestund. Överförmyndare representant Margareta Lundin från Överförmyndare i samverkan i Borlänge deltog i mötet.

Borlängeregionens frivilliga samhällsarbetare omfattar Borlänge, Gagnef, Säter, Ludvika och Smedjebacken) och organiserar gode men, förvaltare, lekmannaövervakare, kontaktpersoner, kontaktfamiljer, stödpersoner, stödfamiljer, särskild förordnade vårdnadshavare, medförmyndare samt besökare på häkten och anstalter.

Mer läsning

Annons