Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon är en av Sveriges smartaste 12-åringar

/

Annons

Specialämnet är gruppen Bauhause, som är en typ av punk och goth band, som bildades någon gång på 70-talet.

- Jag läste om gruppen i ett forum på nätet och blev nyfiken, tycket dem var bra, och fattade ett större intresse. Man kan nog säga att de spelar minst sagt udda musik, säger hon.

I Mitchells skola fick alla som fyllde tolv i år delta i programmet som sändes på TV3, och av alla sökande, gick Michelle och hennes skolkamrat Ella, vidare till deltävlingar i Stockholm.

- Jag kom aldrig så lånt att jag fick svara på mina specialfrågor om bandet, men det blev en hel del allmänbildnings, sport och musik frågor. För att det gick så bra, fick jag en utbildningsfond på 1000 kronor, som jag får använda först när jag fyllt 18, säger hon.

Michelle är dock osäker på om hon skulle ställa upp på något liknande igen, men visst tycker hon att det varit roligt.

- Jag blev till och med igenkänd när jag var på Peace and Love festivalen i Borlänge förra helgen, det var nog tre personer kom fram för att prata med mig, bara för att de sett mig på TV

Michelle springer efter ett tag upp på sitt rum för att hämta en skiva, slår på låten "Dark Entries", och från högtalaren skvalar det ut punk, drömmen för Michelle är så klart att få träffa bandet någon gång.

- Skulle jag träffa dem så skulle jag ta en massa kort.

Mer läsning

Annons