Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Homman: Jag tycker jag har bra argument

Kommunstyrelsens ordförande Irené Homman (S) är besviken men inte förvånad över att Gagnefs kommunfullmäktige inte godkände hennes förslag om skattehöjning och budget för 2017.
– Jag var ganska säker på att det skulle bli en minoritetsåterremiss, säger hon till DT.

Annons

Det var en tuff timme för kommunstyrelsens ordförande då förslaget om höjd kommunalskatt debatterades i fullmäktige.

– Jag tycker ändå att jag har bra argument. Vi har effektiviserat massor under året som gått. Våra nämnder har gjort ett jättejobb för att budgeten ska gå ihop, säger Irené Homman.

Irené Homman (S).

För den som lyssnade på debatten lät det som du tog kritiken från oppositionen väldigt personligt, var det så?

– Det är klart man tar det personligt. Jag vet att man kanske inte ska det, men det är ändå jag som står och presenterar förslaget, det är mina ord, så det är klart att det känns. Jag hade kunnat förstå om det fanns massor av fel bakom förslaget, men det är inget slarv bakom det här. Vi ligger jättemycket efter med underhåll i kommunen och vi kan inte blunda för det längre. Åtminstone kan inte jag det.

Oppositionen säger att det går att effektivisera verksamheten ännu mera än vad som redan har gjorts, hur ser du på det?

– Jag tycker vi har diskuterat det här och hållit på ända sedan i vintras, men självklart: Hittar vi ännu fler sätt att effektivisera utan att det får konsekvenser för invånarna så vi kan minska skattehöjningen ytterligare är jag bara glad. Men vi får inte göra det sämre för dem. De beslut vi tar ska vara bra för Gagnef, säger Irené Homman.

Läs mer: Stefan J Eriksson (M): Vi måste vara ärliga – även om det kostar väljare

Mer läsning

Annons