Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gagnefscentern genomför och vill ha ledningsskifte

Maria Svensson från Björbo ersätter Anki Enevoldsen som ordförande i C i Gagnef.
Under Centerpartiets kretsårsmöte betonade hon och Europaparlamentarikern Fredrick Federley vikten av ett nytt ledarskap – i Gagnef och Sverige.

Annons

Maria Svensson, ny C-kretsbas, Fredrick Federley, Europaparlamentariker

Ungefär 35 personer deltog i årsmötet, som genomfördes i Sifferbo bystuga.

Anki Enevoldsen, som efter 35 år i politiken i Dalarna och främst Gagnef lämnar landskapet för att bo och verka politiskt i Halmstad, tackades för en mångårig gärning i kretsen.

Till ny ordförande valdes Maria Svensson, som tidigare varit kassör i kretsstyrelsen och som är ersättare i kultur- och fritidsnämnden.

– Genom en närodlad politik vill vi i C ge människor möjlighet att påverka sin egen vardag och skapa förutsättningar för jobben att växa i de små företagen, sa hon och förklarade sig beredd att kavla upp ärmarna för ett framgångsrikt år inför nästa års valrörelse.

– Det behöver bli ordning och reda i kommunen igen, ansåg hon.

Även Fredrick Federley, Europaparlamentariker, andre vice ordförande för Centerpartiet och deltidsboende i Björbo, talade om behovet av ett nytt ledarskap och om vikten avatt bryta den sociala och regionala klyvningen.

- Sverige behöver ett nytt ledarskap för jobben i hela landet. För att prioritera landsbygden och att skapa förutsättningar för en positiv utveckling i helalandet är det tydligt att det behövs en annan riktning på politiken än den socialdemokratiska, menade han och tillade att "för C är landsbygden inte bara ett resmål, utan vårt hem och där vi har våra rötter".

Mer läsning

Annons