Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gagnefsbostäders vd: "Vi behöver absolut fler lägenheter"

Annons

200 personer har ställt sig i kö för att få hyra en bostad i Gagnefs kommun. Problemet är att det inte finns någon ledig. Samtliga 375 bostäder som ägs av Gagnefsbostäder är uthyrda.

- I början av juli var alla våra lägenheter uthyrda, för första gången någonsin. Sedan dess har läget varit detsamma, säger Rolf Olérs.

Den väldigt långa bostadskön vill han dock tona ner lite.

- Det är många som har ställt sig i kön i förebyggande syfte. De vill inte ha någon bostad nu, men kanske om ett par år. Detta märkte vi när vi hade byggt nytt på Näset i Djurås. Då stod det 100 personer i kön, men när det kom till kritan så var det ett knappt 30-tal som var intresserade. Blir det skarpt läge så försvinner minst hälften av kön, säger Rolf Olérs.

Han medger att det verkligen behövs fler lägenheter i kommunen.

- Ja, vi behöver absolut fler. Jag är helt säker på att det blir av nästa år. Vi har både ritningar och en kalkyl på att omvandla Benarvsgården i Mockfjärd till sex lägenheter när förskolan flyttar ut i vår. Härnäst ska vi förhandla med kommunen om ett pris.

Ett annat, omdebatterat alternativ, är Hedens skola i Mockfjärd, där fritidsgården huserar i dag.

- Det har skjutits på framtiden. Fritidsgården ingår i etapp två och tre av nya Mockfjärdsskolan. Om det blir aktuellt att omvandla Hedens skola till lägenheter så sker inte det förrän 2012 eller 2013, säger Rolf Olérs.

Hur många lägenheter behöver byggas i kommunen för att täcka det mest akuta behovet?

- Jag skulle säga mellan 15 och 20 i Djurås, ett tiotal i Mockfjärd, samt ett par i Gagnefs kyrkby. Då har vi täckt in det mesta och känt av marknaden, säger Rolf Olérs.

Mer läsning

Annons