Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Finnmarksmusik" och gulaschsoppa i Dala-Floda

"Finnmarksmusik" och gulaschsoppa var två av attraktionerna under den senaste torsdagsträffen i Floda församlingshem. För sång och musik svarade "Bingsjökôllor mä komp".

Annons

Bingsjökôllorna Svôd Marianne och Nygårds Britta tillsammans med Börje Edenius framför Per-Hilding Perjons tredelade altartavla i Floda församlingshem.

Floda församling och Olssons Donation arrangerade träffen, den senaste av de månatliga trivselträffarna i församlingshemmet.

Diakon Catharina Wiberg hälsade välkommen och träffen inleddes med att de omkring 40 deltagarna serverades gulaschsoppa, som tillagats av Birgitta Johansson och Lillan Berglund

Den här gången hade församlingen besök från Rättviks finnmark. Till ackompanjemang av Börje Edenius framförde Svôd Marianne och Nygårds Britta ett drygt timmeslångt program bestående av bland annat läsarsångermed gammalt och nytt stuk.

Trion framförde bland annat Barnatro, Johan Petter kommer till paradis och Fattig trubadur. Marianne och Britta sjöng stämsång till verserna och alla sjöng med i körerna.

Besökarna fick rungande applåder och avslutade med "Vem tar hand om hösten" och "Vi går hand i hand". Eftersom det nyligen varit Kladdkakans dag serverades kladdkaka till kaffet.

Mer läsning

Annons