Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färgstark festival i Dala-Floda börjar idag

/
  • Clown. Workshops av alla möjliga slag kommer att ordnas under festivalen, bland annat kan man prova på clownkonster.  Foto: Privat 
  • På lina. Så här såg det ut när cirkusgruppen Bascule Catastrophe uppträdde vid förra årets festival.  Foto: Privat 

Annons

För den som är sugen att prova på akrobatik, jonglering, clownkonster, afrikanska trummor, digeridoo och annat kul är ett besök på DaFlo bravefest starkt att rekommendera. Den 11-14 juli hålls workshops hela dagarna från klockan 9-17.30, och på kvällarna blir det liveband, öppen scen, dansföreställningar och fest.

- Massor med bra band kommer hit, bland annat Sugarplum Fairy, Dökött, Heronics och mitt favoritband Kultiration som är Sveriges mest kända reggaeband, säger Karin Rehn som är med och arrangerar DaFlo.

I kväll klockan 20.00 inleds festivalen - efter välkomsttal underhåller Cirkus Bombasa och senare på kvällen läser Per Wålstedt poesi ur sin nyutgivna diktsamling "Bondfasoner", Pelle Lindström kompar på munspel och sång, och Johan Testad på basballalajka, gitarr och sång.

Festivalen ordnas för tredje året av Vidga, som är en ideell förening vars syfte är att sprida glädje och kunskap till barn och ungdomar med knappa ekonomiska resurser världen över, och det ekonomiska överskottet från festivalen går till olika projekt i u-länder. Ett uppträdande som huvudarrangören Britta Wålstedt särskilt varmt vill tipsa om är Clowner utan gränsers uppträdande.

- Gruppen är rolig för både barn och vuxna, säger hon, om clownerna som gästar Dala-Floda på torsdag, innan de drar vidare till Swaziland där de spelar för hiv- och aidssjuka barn.

Enligt arrangörerna är målet med DaFlo bravefest att samla människor med olika intressen, byta kunskaper och lärdomar - men det viktigaste är att ha roligt tillsammans - och alla är välkomna:

- Det här är något för alla - gamla som unga. Vi har faktiskt ganska många anmälda som är mellan 30-50 år säger Karin Rehn, så det vore jätteroligt om det kom små barn också.

För anmälan och mer information, se: www.vidga.se

Mer läsning

Annons